Муратоглу: Джокович остава най-добрият в света

Топ треньорът по тенис Патрик Муратоглу обясни защо смята, че Новак Джокович продължава да бъде най-добрият тенисист в света, дори на клей и пред Рафаел Надал.

Джокера обърна Циципас и ликува с втората си титла в Париж миналата година.

Джокера все още не се е ваксинирал срещу Ковид-19 и изглежда малко вероятно да го направи, но изглежда, че ще защитава титлата си на Ролан Гарос през май, независимо че не успя да участва в редица турнири през последните няколко месеца, включително и на Аустрелиън Оупън. Надал, междувременно, стана първият тенисист при мъжете с 21 титли на сингъл от Големия шлем след паметния си обрат над Данийл Медведев през януари в Мелбърн, но получи травма по време на Индиан Уелс, която може да попречи на пълноценната подготовка за любимия му турнир в Париж.

Джокович надви испанския Матадор в класическа битка на червените кортове във френската столица миналата година и след това грабна втора титла на Ролан Гарос в кариерата си. Тази година, обаче, той ще трябва да намери формата си в много по-сгъстен период в календара на ATP, ако иска отново да бъде доминантен на корта. Известният специалист Муратоглу сподели мнението си за Ролан Гарос на своята страница в Инстаграм и беше категоричен, че според него Джокович продължава да бъде най-добрият тенисист в света, дори на любимата настилка на Надал.

Ролан Гарос е най-отвореният в последните 10-15 години. Ако Новак Джокович успее да спечели много мачове между старта на клей сезона и Ролан Гарос, то тогава няма да бъде толкова отворен, защото Новак, когато е във върхова форма, дори на клей, мисля, че е най-добрият тенисист в света. Знам, че е странно да го каза предвид броя спечелени титли на Ролан Гарос от Рафа, но ако погледнете статистиката, Новак има много победи над Рафа на клей. Ако те трябва да се изправят един срещу друг в заключителните етапи на Ролан Гарос тази година, миналогодишният мач ще бъде в главите им на 100%. Рафа ще бъде напрегнат и Новак (Джокович) ще бъде далеч по-агресивен, защото ще е по-уверен, когато излезе срещу Рафа“, сподели новият треньор на Симона Халеп. /БГНЕС