Мустафа Карадайъ: Дойде времето на ДПС - майсторите в политиката

Дойде времето на ДПС - майсторите в политиката. Когато е най-трудно, само ДПС знае какво да прави. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ във видео обръщение преди изборите.

Днес, в каскадата от кризи, държавата има нужда от сигурност и стабилност. Ние имаме и план, и програма за преодоляването им. Правили сме го и пак ще го правим, защото имаме експертизата и опита, и ключа за решаване на проблемите, заяви лидерът на ДПС

Когато участвахме във властта - от 2001 до 2009 година, достигнахме най-добрите финансови и икономически резултати - 7% ръст на икономиката, над 6 млрд. евро годишни инвестиции. Намалихме дълга със 16 млрд. за 8 години, припомни Карадайъ и направи сравнение със сегашното икономическо състояние.

Той каза, че дългът сега доближава 40 млрд., инвестиции няма, икономиката е рухнала, има огромна инфлация, а над 500 000 работоспособни граждани напуснаха България за 10 години.

Докато бяхме във властта разписвахме и договаряхме оперативните програми с Брюксел, така че европейското финансиране стигаше до хората и бизнеса. Сега 60 млрд. стоят на трупчета в Брюксел, а кметове чакат финансиране за разписаните проекти за стотици милиони, заяви председателят на Движението и добави: Нито ГЕРБ, нито ПП, нито БСП, нито ДБ успяха да ги договорят, защото експертите са в ДПС.

Дори в опозиция ние бяхме тези, които предложихме по 120 лева добавка към пенсиите и пренаписахме бюджета за 2022 година, за да осигурим пари за земеделци, общини, училища, полицаи, социални плащания. Показахме как се прави бюджет с грижа и отговорност за хората. Докато другите в политиката продължават да чертаят разделителни линии, каза още Карадайъ.

Настояваме за нов модел на управление, в който вместо омраза и противопоставяне да има диалог и нормалност, вместо лъжа - да има национални цели и приоритети, които едно стабилно правителство ще реализира, за да се създаде стабилност на работните места и доходите, категоричен е лидерът на ДПС.

ДПС е номер 1 в политиката за последните 32 години. Сега жребият отреди номер 1 и в бюлетината. Гласувайте с номер 1 за ДПС, призова Мустафа Карадайъ.