Мустафа Карадайъ: Не разделителни линии, а диалог, нормалност и отговорност

ДПС увеличава своя изборен резултат. Независимо дали мандат ще бъде даден на ДПС или не, ние от днес призоваваме за диалог в името на търсене на решение.

Това заяви председателят на движението Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на партията след края на изборния ден, предаде репортер на БГНЕС.

България трябва да има стабилно мнозинство в Народното събрание, което да излъчи и стабилно правителство, за да има сигурност в страната и за българските граждани, защото живеем в множество кризи. Не е тайна, че шапка на всички кризи е политическата, каза Карадайъ и продължи: Първо трябва да се реши тя.

Нормалност и диалог в политиката. Това е знакът на българските граждани. Те не гласуват хората да се мразят и подхождат реваншистки, а да се търси решение на проблемите на хората. Да има диалог, а не разделителни линии, подчерта Карадайъ.

Нашият призив към всички партии, които ще бъдат в 48-ото Народно събрание е да преодолеят егото си, да търсят обединението, призова председателят на ДПС.

Предизборните разделителни линии или предполагаеми съюзи, остават в предизборния период. С всеки един от тях (партиите в бъдещия парламент – бел. ред.) ние можем да говорим в търсене на различни формули за съставяне на правителство, каза още той. /БГНЕС