Мустафа Карадайъ от Видин: Време е за разум, стига популизъм

Време е за разум, стига популизъм. Това заяви във Видин лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. На националния празник 3 март Движението откри кампанията си за парламент в старопрестолния град, съобщиха от пресцентъра на партията. Водач на листата в региона е зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов. В събитието участваха още зам.-председателят на 48-ото НС Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС, евродепутатът Искра Михайлова и социалният експерт на Движението д-р Хасан Адемов.

Честит национален празник, обърна се към огромното множество Карадайъ. И съобщи, че той и ръководството на ДПС започнаха деня така, както подобава на 3 март - с издигането на българското знаме на площада пред Паметника на незнайния войн.

Време е за разум към българските граждани. 12 години се нагледахме на еднолично управление. След това дойдоха едни, които се самонарекоха „промяна", но тя се оказа към по-лошо, заяви Мустафа Карадайъ.

В целия период има един голям проблем. Нарича се популизъм. Откровени лъжи. А проблемите на хората кой ще ги решава, как ще ги решава, попита Мустафа Карадайъ. И обясни, че именно затова слоганът на ДПС за кампанията е „Разум, Отговорност, Диалог!".

Време е за отговорност към проблемите на българските граждани, заяви още Карадайъ.

Лидерът на ДПС призова политиците за разум и отговорност и след вота на 2 април, когато в парламента ще трябва да се съставя редовно правителство.

„Как ще се случи всичко това? В диалог. Диалог с гражданите, с браншовите организации, диалог власт - граждани, диалог власт - опозиция, диалог между институциите. Защото българският народ показа четири пъти, че е достатъчно мъдър. Каза: 12 години еднолично управление стига. Няма да позволим една партия да управлява повече. Нещо повече – направи така, че дори първите две партии да не могат да направят мнозинство в НС.

Необходим е взаимен контрол в диалог заедно да се търсят решения на проблемите на хората и на държавата", категоричен бе Карадайъ.

Най-големият проблем в момента е инфлацията. Цените на енергоносителите и работните места. Никой не може да се справи самостоятелно, защото народът не овластява никого да това. Затова трябва да има коалиция – в диалог да се решават проблемите, подчерта Карадайъ.

Дневният ред на хората трябва да бъде дневният ред на политиците, подчерта Карадайъ. И призова: „Освен да смъкнем нивата на инфлацията до средноевропейските, ние трябва да си поставим и важната цел нашите доходи да станат колкото са средноевропейските. Затова на тези избори ще гласуваме за ДПС с № 13".

Време е за разум, време е отговорност, време е за диалог, време е за решаване на проблемите на хората. Време е дневният ред на хората да е дневният ред на политиците, заяви Карадайъ. И обяви: „Време е за ДПС!".

Дневният ред на хората е дневният ред на ДПС. Такъв е бил и такъв ще бъде. Дневния ред на хората е българските държавни институции да работят, подчерта Йордан Цонев. И заяви: „Ние сме ДПС – знаем как да изведем страната от кризата!".

Разум, отговорност и диалог трябва да има и когато гласуваме. Да гласуваме с отговорност, призова евродепутатът от Искра Михайлова.

ДПС е онази сила, която може да обединява българския политически живот. И в другите партии трябва да има по малко от тази сила, за да можем да стигнем до работещо, редовно правителство. Само така ще започнем да решаваме проблеми на хората, каза водачът на видинската листа на ДПС Станислав Анастасов.

Ще направим всичко възможно ДПС в следващия мандат да бъде част от управленска коалиция. Нашите послания са ориентирани към това какво трябва да направим, обобщи д-р Хасан Адемов./БГНЕС