Мустафа Карадайъ: Трябва ни нов модел на управление

Досегашните модели на властта - джипката и лъжите, трябва да бъдат заменени с нова формула, която ще осигури сигурност на инвестициите и законодателство, и стабилност на доходите, на работните места.

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Минерални бани, Хасковско.

Ние призоваваме - формулата да бъде вместо разделение - съгласие, вместо лъжа - ясни приоритети по националните цели, които заедно да отстояваме, за да градим общото ни бъдеще в България, каза Карадайъ. Само така ще можем да зададем правилната посока на развитието на страната, добави той, съобщиха от ДПС.

Няма друга партия, която да се гордее със своята биография така, както ДПС, заяви председателят на ДПС и изброи три от причините за гордост.

"Първата е участието ни в централната власт от 2001 до 2009 година, когато стопихме дълга с 16 милиарда, увеличихме с 6-7 милиарда евро средногодишно инвестициите и оставихме 8,5 милиарда фискален резерв.

Втора е, че написахме оперативните програми за първите два оперативни програми.

Третата е, че кметовете на ДПС първи реализираха проектите и така европейското финансиране достигна до гражданите и фирмите", обясни Карадайъ.

Той припомни, че следващите 10 години след управлението на ДПС страната е влязла в хаос, 500 000 са напуснали страна, а след това във властта са дошли случайни минувачи, които за 9 дни са изхарчили 9 милиарда от фискалния резерв.

Когато ДПС участва във властта има стабилно управление и сигурност за инвестициите. Затова нашият апел е - за да е номер 1 държавата, има нужда от експертизата на ДПС. За да е номер 1 държавата, има нужда от философията на ДПС за заедността, заяви Карадайъ.

Знаете ли кой беше първият проект, който подписа България по структурните фондове на Европейския съюз, попита евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Искра Михайлова. И веднага отговори: "Проектът на Минерални бани. Първи, № 1. Тогава се ядосаха всички, включително и коалиционните ни партньори. Но, това сме ние - № 1. Минерални бани е № 1.“.

Ние сме майсторите. Ние знаем как, каза Михайлова, която е зам.-председател на третата по големина група в ЕП - "Обнови Европа".

Когато България влизаше в ЕС, ДПС участваше в управлението и ние написахме оперативните програми. Първите 12 млрд. евро от ЕС влязоха в България, защото ние направихме възможно влизането им, припомни Искра Михайлова.

"Винаги сме заставали пред вас със самочувствието, че истинската промяна в българската политика може да се случи само и единствено с младите хора, но младите хора на ДПС. Защото нашите учители са № 1 в българската политика. Защото в българската политика № 1 е почетният ни председател д-р Ахмед Доган", заяви водачът на хасковската листа на Движението Сезгин Мехмед, лидер на Младежко ДПС.

Минали сме през различни трудности. Но сега в България няма друг изход, освен ДПС да влезе в управлението и да изведе страната от кризите, категоричен бе Мехмед. Този път и съдбата каза вие сте № 1, без вас промяна в българската политика не е възможна, допълни той.

Дървата за огрев първо бяха използвани като политически инструмент - ако гласуваш има, а не гласуваш няма. След това невероятният хаос се създаде от некадърното досегашно управление, коментира и социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов.

Той се възмути от факта, че държавата прехвърли проблема на държавните лесничейства. Те нямат хора, които да секат, нямат достатъчно камиони да ги извозват. Затова и кабинетът на "промяната" не успя да се справи с този проблем и виждате сега какъв е хаосът и какви са цените, добави Адемов.

Той припомни думите на председателя на БСП Корнелия Нинова преди време от трибуната на Народното събрание. Тя обеща, че дървата за огрев ще струват 45 лева. Ако някой знае къде има такива цени, да ни каже, иронично попита Адемов. /БГНЕС

Тагове: