Музикалният театър открива сезона с грандиозен концерт “Гранд Кан-Кан”

Откриваме сезона на Музикален театър с грандиозен концерт, “Гранд Кан- Кан”. Тази година той е подчинен на най-жизнения, най-екстравагантния и най-харесвания танцов ритъм в жанра на оперетата - Кан-Кан. В деня за размисъл ние създаваме едно добро настроение, за да могат хората да усетят красотата и оптимизма на живота. Това заяви в интервю за БГНЕС Марияна Арсенова – директор на Музикалния театър.

Арсенова отбеляза, че Кан-Кан присъства в различни оперети, дори и в маршовите музикални номера, и най-вече в оперетата като настроение, като танц и като стъпки. “Бих искала да кажа, че в момента балетната ни трупа е обновена и е с много млади хора, които са с невероятен ентусиазъм и публиката ще забележи това”, подчерта тя и добави, че красотата на оперетата идва от ентусиазма и таланта на младите хора.

“Имаме турне в Кърджали и Хасково, и много се радвам, че Музикалният театър, който никога не е бил в тези градове като институция с големите си спектакли, този път ще присъства в тези два града”, посочи тя. Арсенова добави, че спектакълът “Гранд Кан-Кан” се посвещава на 100 години от създаването на Кооперативния театър и на 120 години от рождението на Мими Балканска.

Представители на Музикалния театър разказаха малко повече за “Гранд Кан-Кан” и предстоящите представления този сезон.

Юли Дамянов – главен диригент на Музикалния театър обясни, че част от номерата не са изпълнявани от дълго време на българската сцена. “Концертът в музикално отношение се отличава с ритмите си и с динамичност”, отбеляза той и добави, че се е постарал оркестърът и хорът да дадат всичко от себе си. Дамянов посочи, че актьорското и певческото участие е много силно.

Александър Мутафчийски – солист и режисьор, посочи, че се радва, че ще открият новия сезон с грандиозен концерт. “Идеята за концерт “Гранд Кан-Кан” се появи преди много време и вече е факт нейното реализиране”, каза Мутафчийски. Той обясни, че много иска оперетата да има повече млади зрители. “Концерта посвещаваме на 100-годишнината на Кооперативния театър”, отбеляза той и добави, че очаква срещата с публиката. Мутафчийски изрази своята благодарност към хореографите Татяна Янева и Йоана Стоянова за страхотната работа.

Мая Михайлова – мениджър „Проекти” на Балет „Арабеск” обясни, че е много хубаво началото на сезона да започне с премиера. “Ние представихме предпремиерно намигване на представлението Триптих преди известно време”, съобщи тя и каза, че този спектакъл е част от 3 отделни представления, на които зрителите могат да се насладят на 7 октомври. Михайлова каза, че спектаклите са много добре подготвени и си заслужава да се видят и покани зрителите да посетят и да изживеят емоциите от всички представления, подготвени от Музикалния театър. /БГНЕС