Музикалният театър разказва любимите детски приказки на открито в София

И тази година Музикалният театър ще зарадва своята най-млада публика с любимите им музикални приказки в Кино „Кабана“ в парка на НДК.

От 3 до 25 юли от 11.00 часа, почти всяка събота и неделя, на лятната сцена децата на София ще се срещат с вълнуващите приключения на пакостника Ян Бибиян, изобретателния котарак Шарл, хитрата Лисица и Петлето, което обича своя баща...Вълка. А какво ще се случи с една капризна принцеса, ако бъде целуната от свинар?

На 3 юли (събота) и 25 юли (неделя) от 11.00 часа малките зрители ще проследят приключенията на един голям пакостник в музикалното фентъзи Ян Бибиян. В него Ян Бибиян се сприятелява с дяволчето Фют, попада в подземното царство на Великия магьосник Мирилайлай и след много приключения успява пак да се върне на горната земя. Детският мюзикъл „Ян Бибиян“ е създаден специално за трупата на Музикалния театър от композитора Димитър Вълчев. Мюзикълът за деца е по едноименната повест на Елин Пелин. Либрето – Димитър Димитров, режисьор – Явор Радованов, пиано – А. Ангелова. Участват: Боряна Йорданова, Божанка Груева, Теменужка Трифонова, Георги-Маноел Димитров, Георги Ханджиев, Александър Василев, Тодор Велков, Ася Цветанова, Десислава Тодорова, Николай Димов, Галина Радева, Кремена Георгиева.

На 4 юли (неделя) и 24 юли (събота) от 11.00 часа талантливите артисти на Музикалния театър с много музика, танци и цветни изненади ще представят мюзикъла Котаракът Шарл по мотиви от любимата приказа на Шарл Перо „Котаракът в чизми“. Нима има някой, който да не е чувал за онзи странен котарак, хитроумен и бъбрив, с шапка с огромно перо, който помага на своя беден приятел Жан да се ожени за най- красивата принцеса? А има ли по-голямо приключение от това с песен да преминеш през всички препятствия с най-верния си приятел?

Музикана е на Жул Леви. Либретото по приказката на Шарл Перо е на Сабина Тянкова. Режисьор - Калина Ангелова, музикален съпровод - Ирена Аврамова и Анна Ангелова. Участват: Павлина Петкова, Денко Проданов, Елица Красимирова, Александър Василев, Светлана Иванова, Георги-Маноел Димитров, Деница Шопова, Лъчезар Лазаров, Сердикий Попов, Никола Кабрузов

На 10 юли (събота) и 18 юли (неделя) от 11.00 часа ще бъде представен детския мюзикъл Да целунеш принцеса – по приказката на Андерсен „Принцесата и свинарят“. Една забавна и поучителна история за капризната принцеса и принца, който става свинар, за да докаже, че в живота по-ценни са истинските неща като аромата на розата и песента на славея. Спектакълът е по приказката на Андерсен „Свинарят”. Музика - Юлиян Слабаков, либрето - Панчо Панчев- Дядо Пънч, режисьор – Юлия Маринова, сценограф – Евгения Раева, пиано – Ир. Аврамова. Участват - Боряна Йорданов, Иван Христов Деница Шопова, Людмила Козарева, Александър Василев.

Само на 11 юли (неделя) от 11.00 часа детският мюзикъл Златното петле ще разкаже за хитрата лисица и един сив вълк, когото всички мислят за лош. Вълкът трябва да отгледа малкото златно петле, излюпено от яйцето, открадното от Лисицата. И за всеобща изненада на горските обитатели Петлето нарича Вълка свой баща, защото за него той е най-добрият, най-умният и най-смелият... татко. Вълкът е щастлив, защото най-после се е намерил някой да го обича.

Спектакълът е по музиката на Вячеслав Улановски, либрето – Владимир Орлов и режисьор – Юлия Маринова, пиано – Ир. Аврамова. Участват - Тодор Велков, Деница Шопова, Зорница Дамянова, Таня Гошева, Кремена Георгиева, Галина Иванчева, Божанка Груева. /БГНЕС