МВР задържа част от кокаина, изплувал на румънския бряг на Черно море

МВР задържа огромно количество кокаин с високо качество при претърсвания на води в акваторията на Черно море около Шабла. Новината съобщи на заседанието на Министерски съвет тази сутрин вътрешният министър Младен Маринов. Само преди три дни повече от 100 килограма наркотик изплува край Констанца в съседна Румъния.

По всяка вероятност изхвърлените от морето пакети с кокаин са част от същата партида, която бе открита в края на миналия месец в делтата на Дунав.

Заловени са 170 кг кокаин, заяви тази сутрин Маринов. Шест пакета с кокаин са открити увити в непромокаема материя и в светлоотразителна жилетка малко под нивото на морската вода. Вероятно става въпрос за схема за предаване на пратките наркотици в открити води, допълни Маринов.

В рамките на днешния ден отговорните институции ще бъдат във Варна, където ще дадат повече информация за заловените количества наркотик.

БГНЕС припомня, че на 7 април полицията в румънския град Нъводари съобщи, че няколко десетки пакети с чист кокаин са изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море. Става въпрос за над 100 кг. Жителите на Нъводари са забелязали първите пакети по плажовете още на 5 април.

По всяка вероятност изхвърлените от морето пакети с кокаин са част от същата партида, която бе открита в края на миналия месец в делтата на Дунав. Тя бе изхвърлена на пуст плаж от лодка, която имаше двойно дъно. В тайника са лодката, която се обърна, бяха транспортирани около 1 тон кокаин. Стойността на дрогата на черния пазар може да надхвърли 300 млн. евро. Тогава властите в Букурещ съобщиха, че са задържали двама сръбски наркотрафиканти. /БГНЕС