Н. Рахнев: Да засадиш дърво, това е смисълът на живота

Десетки благоевградчани се наредиха на опашка за дръвчета, раздавани от Гората.бг. на Никола Рахнев, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

„Да засаждате дръвчета е вдъхновяващо, започнахме преди 10 г. в да засаждаме гори в цяла България, първо подарявахме, след това изпращахме по куриери, накрая разбрахме че най-лесния начин е ние да пътуваме, да напълним един бус и да дойдем при вас, каза Рахнев.

Той допълни че преди обяд са в Благоевград, след обяд в Дупница и Радомир, а утре в София, Кюстендил и Перник.

Днес в Благоевград бяха раздадени 15 хиляди фиданки от 12 вида плодни, медоносни и паркови дръвчета като слива, кайсия, дюля, вишна, зарзала, орех, череша, ябълки, липа, бряст, люляк.

„Тази година посещаваме 33 града в България с едно много голяма цел: за 4-5 месеца да засадим още един милион дървета с помощта на доброволците. Радвам се че и тук в Благоевград виждам хора, които искат да оставят нещо след себе си за тези деца, които идват след нас“, каза Рахнев.

Според него това е смисълът на живота: да оставим нещо след нас.

„Искам аплодисменти за вас, че помагате да направим това чудо възможно, правим го защото има смисъл, очевидно е, че и вие вярвате че има, защото иначе днес нямаше да сте тук“, категоричен бе Рахнев след което даде практически съвети как се засаждат и отглеждат подаряваните дръвчета.

„Взех явор, орех, липа, кайсии“ , каза пред БГНЕС Венета Ифандиева, председател на пчеларско дружество „Акация“ в Благоевград. /БГНЕС