На 38 места в страната ще се продават живи елхички

38 ще бъдат пунктовете за продажба на живи елхички в цялата страна като част от благотворителната кампания „Посади надежда“, каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, предаде репортер на БГНЕС. Днес бе даден старт на благотворителната кампания за закупуване на живи елхи под надслов „Посади надежда“.

Това е третата кампания за закупуване на живи елхички, като през 2015 г. в името на каузата са били закупени елхи от 1 200 граждани, а през 2016 г. – от 3 000. Кампанията бе открита от земеделският министър Десислава Танева и българският еврокомисар Мария Габриел, според която кампанията дава силен сигнал в Европа за опазване на околната среда у нас. Земеделският министър съобщи, че със закупените живи елхички ще бъде направен нов парк, чието място тепърва ще се уточнява. Средствата от продажбата на елхички ще бъдат дарени в помощ на семейства с репродуктивни проблеми.

145 000 двойки са с репродуктивни проблеми, съобщи на брифинга Радина Велчева, която е основател на Фондация „Искам бебе“. Тя благодари на държавата за подкрепата, която оказва в момента на семейства, които искат бебе. Хората с репродуктивни проблеми получават 20 милиона лева като помощ в битката им за дете. /БГНЕС