На първата си сватба Меган Маркъл е с рокля като сватбената на Кейт Мидълтън

2011 г. е много интензивна за Меган Маркъл. В професионален план тя става известна на широката публика с актьорската си кариера благодарение на главната си роля в сериала „Костюмари“, в който участва седем сезона. В личен план прави важна стъпка, когато се омъжва за Тревор Енгелсън през септември същата година. Тревър е продуцент, с когото има дълъг и дискретен роман. Тази връзка, която има за фон Ямайка е много лична, но сега някои снимки виждат бял свят и има детайл, който привлича много внимание: сватбената рокля, която тя избира за сватбата си е подобна на тази, с която сегашната й етърва Кейт Мидълтън казва „да“ на принц Уилям, разкрива списание "Ола".

Стилът на херцогинята на Кеймбридж винаги е високо ценен и тя получава добри думи за стилистичния залог, който прави за сватбата си, проведена на 29 април 2011 г. в Уестминстърското абатство. И роклята на Сара Бъртън за Александър Маккуин, която тя носеше на религиозната церемония, и тази, с която е на следващото парти в Бъкингамския дворец (изпълнена от същия дизайнер и комбинирана с болеро), са вдъхновение за други булки, които се омъжват по-късно, както се случва с Меган.

На сватбата си с Енгелсън херцогинята на Съсекс носи рокля без презрамки с колан от мъниста, която неминуемо напомня тази на съпругата на принца, който заема второ място в линията за наследяване на британския трон.

Измина почти десетилетие от това съвпадение и животът на Меган се променя коренно. Две години след сватбата, бракът с Енгелсън приключва поради непримирими различия и тя се настанява в Торонто за снимките на „Костюмари“. Това, което не можеше да си представи е, че в тази нова глава ще стане член на британското кралско семейство. През лятото на 2016 г. обща приятелка организира среща с принц Хари, с когото веднага се свързва. Въпреки разстоянието те започнаха да прекарват все повече време заедно, да се срещат, да пътуват и да споделят цели като промяна на света. И двамата избират дискретност за връзката си, но година след срещата има повратна точка: годежът им. На 19 май 2018 г. те казват „да“ искам“ и година по-късно стават родители на малкия Арчи Харисън.

От първите й изяви като съпруга на внука на Елизабет II, външният вид на Меган е анализиран и също имитиран от всички. В деня на сватбата си с принца бившата актриса прави добър избор, с който се вписва в кодовете на кралските сватби. Тя се доверява на Клеър Уайт Келер, художественият директор на „Живанши“, която й прави семпла рокля с вталено елече, ладиеобразно деколте и пола с „A“ силует. В допълнение тя залага на дълъг пет метра воал с дължина до кръста, изработен с копринен тюл и бродерия, направени от Кралското шивашко училище. За последвалия прием на Принца на Уелс, херцогинята на Съсекс носи втора рокля на Стела Маккартни с висока яка и без ръкави./ БГНЕС