На ски в Австрия - стотици километри писти и величествени Алпи

Австрия разполага с някои от най-големите и най-добрите ски зони в света. Километри перфектни писти, подходящи за всички възрасти и нива на умение, вълнуващи места с пудра и отлично съотношение цена-качество, предаде БГНЕС.

Алпийската държава разполага и с едни от най-добре разработените писти и модерна инфраструктура на Стария континент, които допълват преживяването.

Само на час и половина път от Инсбрук, Мюнхен или летището в Залцбург се намира австрийската ски зона SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

Според местния справочник зоната е една от най-големите, най-модерните и най-екологичните ски зони в света - 270 километра писти и 82 работещи лифта.

Намира се в района на Тирол. А заобикалящата гледка от най-високата точка предлага изглед към повече от 70 върха, издигащи се на височина над 3000 метра.

Тук се намира и най-дългата писта на планетата - 84 километра! За жалост, в началото на сезона снегът не е достатъчен в ниските части, но пък оръдията за изкуствен сняг, правят всичко възможно за наваксването на достатъчно покривка.

В долината има общо девет селища, които посрещат туристи от цял свят. Независимо дали човек попадне в Елмау, Гоинг, Хопфгартен, Итер или Шефау може да очаква селски уют и настаняване във ферма с патета, крави, кози и алпаки.

Нещо, невиждано за България, са безплатните паркинги - открити и закрити, за стотици автомобили на всяка лифт станция в селищата в долината. /БГНЕС