На всеки две минути счупено дърво в Атина заради лошото време

До настъпването на нощта щетите в Атина за по-голямата част от електрическата мрежа ще бъдат отстранени, що се отнася до централните мрежи, заяви главният изпълнителен директор на главния гръцки електрически оператор HEDNO Анастасиос Манос след срещата, проведена в Гражданска защита. Хиляди домакинства остават без електричество, главно в северните части на Атика, предаде "Катимерини".

Както Манос каза, паданията на дървета надхвърлят 800, което е причинило големи проблеми в мрежата.

„HEDNO беше изправена пред безпрецедентна ситуация. Когато говорим за 800 счупени дървета, това означава, че на всеки две минути едно дърво се е чупило и е причинило щети. Колкото и бързо да поправим щетите, броят им е огромен", каза той.

"До късно тази вечер по-голямата част от щетите ще бъдат отстранени, за да можем да се върнем към нормалното", подчерта заместник-министърът.

От снощи армейските екипи, както и подразделенията пожарната, започнаха работата по възстановяване на големия проблем с електричеството в Атика, където 29 квартала бяха потопени в тъмнина.

Според последната информация на гръцката полиция обаче все още има прекъсвания на градския транспорт.

Училищата за специално образование и обучение от всички нива в регион Атика ще останат затворени днес, за да се избегнат инциденти поради лошото време.

Училищата и детските градини обаче ще работят нормално днес в повечето общини на Солун. /БГНЕС