На всеки км: Изкъртени мантинели и огънати знаци на АМ „Тракия“ и АМ „Марица“

АМ „Марица“ и АМ „Тракия“ са осеяни с разбити, смазани и изкъртени мантинели вече от 2 години. Екип на БГНЕС мина и по двете магистрали, на някои места мантинелите стърчат опасно обърнати към платното, предаде репортер на БГНЕС.

Има разрушени и смазани табели на пътни знаци, има и куриози – някои от табелите на входа или изхода на държавата, така са обърнати, че не се знае в каква посока трябва да е поеме човек – наляво, надясно или към земята. Има и мантинели все едно са пробити от снаряди.

Автомагистрала „Тракия“, означена като А1свързва столицата София с град Бургас. Магистралата дублира републиканските пътища I-8 от София до Оризово, II-66 от Оризово до Сливен и I-6 от Сливен до Бургас. По нея преминават Европейските пътища E80 от София до Оризово и Е773 от Оризово до Бургас.

Магистралата е част от Паневропейски транспортен коридор 8.

Общата дължина на автомагистрала „Тракия“ е 360 км, като последният участък е пуснат в експлоатация на 15 юли 2013.

АМ „Марица“ пък е с ужасяващ вид в посока Турция. Там няма и километър, където да няма нещо разбито.

Автомагистрала „Марица“, означена като А4, свързва АМ „Тракия“ при Оризово с Република Турция при ГКПП Капитан Андреево. Магистралата дублира републикански път I-8 и по нея преминават европейските пътища Е80 и Е85. /БГНЕС