Над 10 000 души се включиха в откриването на Мотосезон 2023

За седемнадесети пореден път стотици мотористи отбелязаха новия Мотосезон 2023 г. с шествие по няколко централни булеварда. Очаква се в шествието да се включат над 10 000 мотористи, предаде репортер на БГНЕС.

С много музика и настроение започна мотосезонът тази година. Сборният пункт на столичните мотоклубове бе паркинга пред "Арена София". В ранните часове на деня стотици мотористи започнаха да се събрат пред “Арена София” и около 11:30 се включиха в най-масовото каране на мотори. Крайната точка на мотористите е резиденция Бояна.

Мотото на тазгодишното издание на мотосезон 2023-та е “Пази мотористите, и тях някой ги чака в къщи!”.

Пред БГНЕС Александър Иванов от мотоклуб от Harley H.O.G Sofia Chapter

каза, че и преди е участвал в мотошествието, но като клуб участват от 10 години.

“Страстта ни към моторите се появи от деца. Колела, мотори, балканчета, симсонки какво ли не сме карали.”, отбеляза той.

Иванов прогнозира, че пред “Арена София” ще дойдат около 12 000 души, които ще се включат в шествието.

Теодор също е част от мотоклуб Harley H.O.G Sofia Chapter. Пред БГНЕС той обясни, че още от много малък харесва моторите.

Той призова шофьорите да бъдат по-внимателни и да пазят мотористите. “Те са много уязвими”, предупреди той.

Мотористите са категорични, че спрямо минали години, тази година участниците са повече, за което допринася и хубавото време.

От Столична община напомнят, че от 12:00 часа до 17:00 часа днес се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на "Околовръстен път" в участъка между ул. „Ал. С. Пушкин” и пътен възел „Бояна”, а до 21:00 часа на се забранява престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства с изключение на автобусите на МГТ по локалното пътно платно на "Околовръстен път" в участъка между пътен възел „Бояна” и Национален исторически музей.

Шествието се провежда под засилено полицейско присъствие./БГНЕС