Над 170 автомобила на Ретро парад в Стара Загора

Ретро парадът в Стара Загора събра за 17-ти път на едно място класиките в моторните превозни средства. В парк „Артилерийски“, бяха показани над 170 символа на различни автомобилни епохи, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Един от най-впечатляващите участници беше рядък спортен автомобил марка „Мерцедес“, модел SSC, от който има произведени само три броя.

Гостите на Ретро парада могат да разгледат автомобилите до 16.30 часа днес. След това ще стартира парадна обиколка на ретро автомобилите по улиците на Стара Загора, съобщи Гино Иванов, част от ръководството на Старозагорски автомобилен клуб „Ретро“. Той допълни, че се очакват много изненади за посетителите на автомобилното изложение. Ще бъдат представени коли от началото на XX век.

„Много от возилата са в процес на реставрация и собствениците им правят всичко възможно да са готови до 3 октомври. Тъй като в Стара Загора ще се проведе последния за 2020 година парад. Именно тук ще бъде решен календарът на всички клубове в България за 2021 година“, обясни още Иванов. За участие се допускат всички МПС, които отговарят на няколко основни критерия. Те трябва да са не на по-малко от 30 години, да бъдат в оригинално техническо състояние, както и да не се използват за ежедневна употреба от собствениците им – ограничение за марки и брой няма.

Събитието се организира от Старозагорски автомобилен клуб „Ретро“ с подкрепата на Община Стара Загора и е част от проявите по повод Празника на града – 5 октомври. /БГНЕС