Над 300 пострадали и 8 загинали на концерт на рапъра Травис Скот в Тексас

Над 300 души са пострадалите в резултат на блъсканица по време на изпълнение на рапъра Травис Скот в Хюстън, Тексас. Това съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на местните власти.

По-рано в. "Хюстън кроникъл" съобщи, че инцидентът, при който са загинали 8 души, е станал в петък по време на откриването на музикалния фестивал „Astroworld Festival“.

По време на концерта хората са започнали да се тълпят в предната част на сцената, което предизвикало паника, а някои от посетителите са загубили съзнание.

"Повече от 300 души са били лекувани в полева болница, разположена в близост до музикалния фестивал", цитира Си Ен Ен съобщение на местен служител. По данни на Ройтерс 11 души са получили сърдечен удар.

Началникът на местната пожарна Сам Пеня заяви, че органите на реда провеждат разследване и преглеждат записи от камерите за видеонаблюдение. По-специално те ще трябва да установят дали организаторите на фестивала са осигурили достатъчно изходи от мястото на провеждане.

Травис Скот

На събитието са присъствали общо около 50 000 души. Заради инцидента концертът е прекратен, а вторият ден на фестивала е отменен. /БГНЕС