Над 300 украинци са потърсили работа на трудовата борса в киноцентъра в Бояна

Над 300 души от Украйна вече са потърсили работа през форума, кооридиниран от екипа на киноцентъра в Бояна, съобщиха от Ню Бояна Филм Студио, които са домакин на трудова боса в помощ на хората, които пристигат от Украйна и планират да се установят в България.

снимка: Таня Иванова

На трудовата борса, освен да се свържат с работодатели, хората получават съдействие при намирането на настаняване, достъп до образователни платформи, възможности за дневна грижа за децата им, юридически съвети, психологична помощ, културна ориентация и др.

Инициативата е част от кампанията “Заедно с Украйна” (UnitedWithUkraineBG.org), в партньорство с Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“, Американската търговска камара в България (AmCham), Американския университет в България, Американския колеж в София, Детския научен център „Музейко“ и редица други организации.

снимка: Таня Иванова

Следващата борса ще се проведе на 26 март в киноцентъра в квартал „Бояна”, като на входа всички дошли минават през бърз антигенен COVID тест, за сметка на организаторите. На 9 април трудова борса ще има и във Варна. /БГНЕС