Над 40 хил. лв. са откраднати при обира на фирма в София

Софийска районна прокуратура наблюдава разследване за извършено престъпление – грабеж по повод снощното престъпление. Към настоящия момент се извършват разпити на свидетели и е установено с категоричност, че не се касае за грабеж, а за кражба. От самото местопрестъпление са откраднати пари, които са били в каса, със заплати на хората. Това съобщи заместник-районен прокурор Борислав Георгиев от Софийска районна прокуратура, предаде репортер на БГНЕС.

Над 40 хил. лв. са откраднатите пари от офиса на фирмата.

Прокурор Георгиев заяви, че няма заплашени лица. "Има охранител на местопроизшествието, но той е видял извършителите на престъплението едва след като то е приключило", уточни той и допълни, че СДВР са отишли на място по горещи следи.

"Във връзка с установяването на извършителите от СДВР се провеждат мероприятия, изземват се камери за видеонаблюдение, установяват се свидетели", каза Николай Нотов, заместник-началник на отдел "Криминална полиция" към СДВР, и добави, че се работи по всички версии паралелно.

Извършителите по думите му са повече от един, като в момента се установява с подробности. "Охранителят е имал наблюдение на една малка част от пространството. Ние в момента проверяваме дали има и други извършители в района", посочи Нотов.

Той уточни, че към настоящия момент се разпитва и охранителят вече втори път, така че тепърва ще се изяснят и неговите версии.

Нотов каза, че човекът е под голям стрес и заради това е първоначалната, грешна информация, като подчерта отново, че се касае за взломна кражба, извършена от няколко лица, а не за грабеж./БГНЕС