Над 60 общини искат съоръжения за активно забавление, Уолтопия разширява инвестицията

Българската компания "Уолтопия", която е световен лидер в създаването и изграждането на катерачни стени и атракционни съоръжения, ще разшири програмата си, по която в началото на годината съобщи, че ще инвестира милиони.

До момента над 60 са общините, които са кандидатствали за двете големи съоръжения за активно забавление – Rollglider и Adventure Hub, които компанията ще изгради в България. Поради големия интерес обаче решението е програмата за инвестиции да бъде разширена, за да обхване повече локации, с по-малки по размер атракциони, подходящи за различни терени като например горски екопътеки и други природни маршрути.

Какво всъщност са Rollglider и Adventure Hub и защо Уолтопия ще инвестира над 2 милиона лева в изграждането им?

Rollglider предоставя безопасен полет над избрана забележителност, а Adventure Hub доставя здравословно забавление за децата в нов за света формат.

Двете съоръжения за активно забавление предстои да бъдат изградени в две български общини, подбрани от специална комисия. Някои от критериите за оценка включват: годишен туристопоток, близост до историческа или природна забележителност, изградена инфраструктура, и др.

Предложения за конкретни локации, където двете съоръжения за активно забавление ще паснат идеално на средата, могат да се подават до 15 април, но те трябва да са подадени от официални представители на общините.

От Уолтопия казват, че много от малките общини в България не отстъпват по красота на по-известните в страната туристически локации. За съжаление обаче липсата на инфраструктура и атракциони ги оставя на заден план. Именно затова целта им е тази инвестиционна програма да донесе здравословното активно забавление на българските деца и техните родители и да помогне за преоткриването на нашата красива природа и забележителности, където и да се намират те.

Окончателният избор за тези две съоръжения ще бъде обявен през месец май. По-късно през годината ще бъдат обявени и условията за кандидатстване по втората част от инвестиционната програма на Уолтопия, насочена към по-малки общини. /БГНЕС