Надал е вторият финалист в Ню Йорк

Надал се класира за финала на Ю Ес Оупън за пети път в кариерата си.

Световният номер 2 Рафаел Надал се класира за финала на Откритото първенство на САЩ за пети път в кариерата си, след като победи италианеца Матео Беретини със 7-6(6), 6-4, 6-1 във втория полуфинал от надпреварата.

Надал доминираше на корта от първия сет, когато бе безгрешен при подаванията си, но изпусна цели шест възможности за пробив при сервис на Беретини, като в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който италианецът дръпна с 4-0, но все пак Надал успя да обърне до 8-6, за да поведе в резултата. Във втората част един пробив бе достатъчен на испанеца, а в третия сет той стигна до нови три пробива и затвори мача след два часа и 35 минути игра.

Надал завърши двубоя, без да даде нито една възможност за пробив на съперника си, като реализира 31 печеливши удара и допусна 18 непредизвикани грешки. Рафа спечели и 90 процента от точките на първи сервис.

По този начин Надал се класира за петия си финал в Ню Йорк, а там ще се изправи срещу руснака Данийл Медведев, който в първия полуфинал от турнира победи Григор Димитров в три сета. /БГНЕС