Надал и Медведев си уредиха нова среща в Акапулко

Даниил Медведев и Рафаел Надал ще се изправят един срещу друг в полуфиналите на турнира от сериите АТП 500 в Акапулко, след като записаха чисти победи в четвъртфиналната фаза на надпреварата. По този начин Медведев, който от понеделник ще стане номер 1 в световната ранглиста, ще може да потърси реванш от Надал за драматичната си загуба във финала на Откритото първенство на Австралия в края на януари.

Медведев ще стане номер 1 в света в понеделник

Часове след като научи, че от следващата седмица ще е на върха в света, Медведев победи японеца Йохишито Нишиока с 6-2, 6-3 за час и 10 минути игра. "Не е лесно да играеш мач, когато получиш такава новина по-рано през деня. Основната ми цел беше да спечеля този двубой, защото съм тук, за да спечеля всичките си мачове. Но това определено е страхотна новина", сподели руснакът след успеха.

26-годишният Медведев проби съперника си шест пъти, но трябваше да прави обрат от 1-3 във втората част, за да стигне до чист успех. "Ако играя с Рафа, това винаги е нещо специално. Имам шанс за отмъщение. Трябва да се уча от най-добрите, които са той, Роджър, Новак, Анди. Винаги когато те са губили оспорван мач, след това са искали да си отмъстят. Понякога са успявали, понякога - не. Това ще се опитам да направя и аз срещу Рафа", коментира актуалният шампион на Ю Ес Оупън.

От своя страна Надал победи американеца Томи Пол с 6-0, 7-6(5), като вторият сет продължи повече от час и половина. "Всички знаят колко трудно е да се играе срещу Даниил. За да имам какъвто и да е шанс, трябва да играя на най-високото си ниво. Ще се опитам да играя моята си игра. Всички знаят колко тежък бе финалът в Австралия. Утре ни предстои нова битка. Той играе добре, изпълнен е с увереност. Вълнувам се за предстоящия мач", сподели Рафа след 13-та си поредна победа от началото на сезона.

В другия полуфинал британецът Камерън Нори ще премери сили със световния номер 4 Стефанос Циципас. Нори даде само един гейм на Петер Гойовчик за победата си с 6-1, 6-0, докато Циципас се справи с Маркос Гирон с 6-3, 6-4. /БГНЕС