Надал: Играх на инжекции в Париж, но няма да го направя за Уимбълдън

Рафаел Надал разкри, че е бил на анестезиологични инжекции по време на двете седмици на Ролан Гарос, където вчера испанецът спечели рекордна 14-та титла с победа над норвежеца Каспер Рууд във финала.

Краля на клея има хронична контузия на стъпалото (Мюлер-Вайс синдром), която се влошава в последните години и участието на любимия му турнир бе под въпрос, но в крайна сметка той игра в Париж и отново стана шампион, записвайки победи над Новак Джокович, Александър Зверев и Феликс Оже-Алиасим по пътя.

След големия си успех Надал разкри, че преди всеки мач е получавал по няколко инжекции, които да анестезират стъпалото му, но това носи сериозни рискове и няма да го повтори за Уимбълдън. "Всички знаят колко много означава за мен Ролан Гарос, исках да си дам шанс да участвам тук, това бяха невероятни две седмици, изпълнени с емоции. Сега целта е ясна - ще продължа да работя и да търся решение за проблема, но не искам да поемам този риск отново. Следващата седмица ще опитаме лечение, с което да изгорим част от двата нерва в стъпалото. Ако това проработи, ще продължа да играя, но ако то не проработи, ще трябва да взема решение дали съм готов да се подложа на тежка операция, след която ще отсъствам дълго и не е ясно дали ще мога отново да играя тенис", обясни Рафа.

"Ще играя на Уимбълдън, ако тялото ми е готово, обичам този турнир. Уимбълдън е специален турнир и винаги искам да играя там, но не съм готов отново да се подложа на инжекции, това не е житейска философия, която искам да следвам. Очевидно е, че няма как да продължа да играя така. Тенис кариерата ми е била моят приоритет през целия ми живот, но не и повече от това да водя щастлив живот", допълни Надал, който е двукратен шампион на Уимбълдън.

Уимбълдън 2022 ще се проведе в периода 27 юни - 10 юли. /БГНЕС

Категории: