Надал: Искам да съм номер 1 по титли от Шлема, но 21 няма да стигнат

Новият шампион на Аустрелиън Оупън Рафаел Надал призна, че иска да завърши кариерата си като тенисиста с най-много титли от Големия шлем, но заяви, че 21 трофея няма да са достатъчни за това. С изненадващия си триумф в Мелбърн испанецът изпревари големите си съперници Роджър Федерер и Новак Джокович, които имат по 20 титли от Шлема.

Рафаел Надал

"Дали искам да съм човекът с най-много титли от Големия шлем? Да, искам. Дали съм обсебен от тази идея или ще бъда разочарован, ако не го постигна? Изобщо. Не мисля, че 21 титли ще бъдат достатъчни, за да завърша с най-много", сподели Надал след завръщането си в Испания.

"Неотдавна щях да съм щастлив просто да се завърна и да играя тенис, а сега имам 21 титли от Шлема. Как можех да мисля за титлата, след като не бях играл шест месеца? Изобщо не мислех за това. Имах три месеца без изобщо да тренирам и след това хванах вируса. Имаше няколко ключови момента за успеха. Няколко тренировъчни сесии с топ тенисисти ми дадоха различна перспектива. След третия мач срещу Хачанов направих важна крачка напред, това беше първото ми голямо предизвикателство. Преодолях го с добро усещане. След това започнах да дишам по различен начин. Във финала всичко се получи в най-неочакваното време. Играх със самочувствие, с максимална илюзия и наслада от играта", допълни световният номер 5, който през пролетта ще се бори за 14-та титла от Ролан Гарос. /БГНЕС