Надал надви Алкарас и е на финал в Индиън Уелс

Испанецът Рафаел Надал продължи с изключителното си представяне от началото на сезона, след като победи младия си сънародник Карлос Алкарас с 6-4, 4-6, 6-3 в мач от полуфиналите на Мастърса в Индиън Уелс. По този начин Надал се класира за петия си финал в калифорнийската пустиня и закръгли на 20 поредните си победи от началото на годината.

Рафа вече има 20 поредни победи през 2022

18-годишният Алкарас оказа много сериозна съпротива на именития си съперник, но в крайна сметка Рафа успя да надделее след три часа и 12 минути здрава битка. Освен един срещу друг, двамата тенисисти трябваше да борят и с мощните пориви на вятъра, като Алкарас се бори до последно и спаси 15 от 21 точки за пробив, които се откриха пред опонента му, но все пак загуби.

"Много съм щастлив да се класирам за финала, това означава много за мен. Той не е някой младок, който е номер 100 в света, той вече е един топ играчите, изправих се срещу един от най-добрите тенисисти в света. Той е страхотен човек, невероятен тенисист и има фантастично бъдеще пред себе си", сподели след успеха 35-годишният Надал, който тази вечер ще се опита да изравни рекорда на Новак Джокович от 37 Мастърс титли.

Фриц се класира за първи финал на ниво Мастърс

Във финала на надпреварата Надал ще се изправи срещу местния любимец Тейлър Фриц, който победи Андрей Рубльов от Русия със 7-5, 6-4. Роденият в Калифорния Фриц сложи край на серията от 13 поредни победи на Рубльов и се класира за първия си финал на ниво Мастърс. Срещу Надал той ще се опита да стане първият американец, спечелил титлата в Индиън Уелс, от Андре Агаси през 2001 година. /БГНЕС