Надал победи Чилич за четвъртфинал в Ню Йорк

Надал загуби сет, но продължава напред на Ю Ес Оупън.

Испанецът Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ, след като победи хърватина Марин Чилич с 6-3, 3-6, 6-1, 6-2 в мач от долната половина на мъжката схема.

Световният номер 2 загуби първи сет от началото на надпреварата, но не по-солиден от съперника си, като го проби общо шест пъти, за да стигне до успеха след 2 часа и 49 минути игра. Надал завърши мача с 38 уинъра срещу 26 непредизвикани грешки, докато Чилич допусна цели 40 непредизвикани грешки и направи 33 печеливши удара.

Тайгър Уудс и семейството му бурно подкрепяха Надал от ложите.

Двубоят между Надал и Чилич бе наблюдаван на живо от голф легендата Тайгър Уудс, който не скри емоциите си при едно невероятно изпълнение на испанеца. В края на мача Надал достигна една наглед безнадеждна топка и реализира печеливш удар покрай мрежата, а не над нея. Този атрактивен уинър вдигна Уудс на крака и със стиснат юмрук, сякаш самият той е направил страхотен удар на голф игрището.

По този начин Надал достигна четвъртфиналите във Флъшинг Медоус за девети път в кариерата си, а там ще се изправи срещу 20-ия поставен Диего Шварцман. Аржентинецът се наложи над шестия в схемата Александър Зверев с 3-6, 6-2, 6-4, 6-3. В другия четвъртфинал от долната част на схемата един срещу друг ще се изправят Гаел Монфис и Матео Беретини, които записаха победи съответно над Пабло Андухар и Андрей Рубльов. /БГНЕС