Надал повали Медведев и в Акапулко

Световният номер 5 Рафаел Надал записа втори успех срещу руснака Даниил Медведев в рамките на по-малко от месец, след като го победи с 6-3, 6-3 в мач от полуфиналите на турнира от сериите АТП 500 в Акапулко. В края на януари двамата направиха един от най-великите финали в турнирите от Големия шлем, като в крайна сметка Надал надделя след пет сета и повече от пет часа битка, за да спечели втора титла от Откритото първенство на Австралия.

Медведев не успя да си върне на Надал за загубата в Мелбърн

По-рано тази седмица Медведев научи, че от понеделник ще се изкачи на върха в световната ранглиста, а вчера той не скри желанието си да си отмъсти на Рафа за загубата в Мелбърн. Испанецът обаче стигна до категоричен успех, след като игра много по-добре във важните точки. Надал отрази всички 11 точки за пробив, които се откриха пред съперника му, като от своя страна реализира три пробива от шест възможности. Като цяло левичарят от Майорка бе солиден на собствен сервис, печелейки 65 процента от точките на свое подаване, докато за Медведев този процент бе 55.

В крайна сметка Надал затвори мача при втория си мачбол след точно два часа игра и продължава да няма загуба през 2022 година, като вече има на сметката си 14 поредни победи. Утре той ще се опита да стигне до трета титла през сезона и 91-ва в кариерата си, като във финала в Акапулко ще срещне британеца Камерън Нори. По-рано днес Нори победи световния номер 4 Стефанос Циципас с 6-4, 6-4 за час и 18 минути игра. /БГНЕС