Надал премина през Делбонис за мач с Григор в трети кръг

Рафаел Надал започна с експресна победа участието си на Мастърса в Монте Карло, след като надигра убедително Федерико Делбонис с 6-1, 6-2 за около час и 20 минути игра.

Надал и Димитров ще играят за четвърти път в Монте Карло.

Матадорът, който гони 12-а титла на един от любимите си турнири, не показа никаква милост срещу аржентинския си съперник. Той даде само един гейм на опонента в откриващата част, в която реализира два пробива в подаването на южноамериканеца. Във втората част Надал допусна един проби, но направи три на свой ред, с което се класира за осминафиналите в надпреварата.

Там негов съперник ще бъде първата ни ракета Григор Димитров, който по-рано се справи в два сета с френския ветеран Жереми Шарди. Надал и Димитров имат 14 мача помежду си, като нашият тенисист има една-единствена победа, дошла на четвъртфиналите в Пекин, където триумфира след 6-2, 6-4 през 2016. Двамата имат три сблъсъка на турнира в Монте Карло, като и трите победи са за испанеца – през 2013, 2018 и 2019 години. Григор бе най-близо до успех при първата им среща в съревнованието, когато преди осем години отстъпи с 2-6, 6-2, 4-6.

Новак Джокович стартира с категоричен успех над Яник Синер във втори кръг на Мастърса в Монте Карло след 6-4, 6-2 за около час и половина игра.

Световният номер 1 допусна първи пробив в срещата при 1-2, но след това направи моментален рибрейк, като взе още веднъж подаването на италианеца за аванс от 4-2. При 5-3 в откриващата част сърбинът бе пробит, сервирайки за сета, но след трети пробив в подаването на Синер, поведе в резултата. Във втората част Джокера направи два пробива, за да се поздрави с крайния успех.

Джокович преодоля Синер и играе с Еванс в следващата фаза.

В следващия кръг той ще играе с британеца Дан Еванс, елиминирал шампиона от Маями Хуберт Хуркач с 6-4, 6-1. Напред продължиха още Кристиан Гарин, Фабио Фонини, Андрей Рубльов, Каспер Рууд, Давид Гофен, Филип Крайнович, Лука Пуй и Роберто Баутиста Агут. /БГНЕС