Надал е аут за пет месеца, пропуска Уимбълдън и Ю Ес Оупън

Рафаел Надал се очаква да отсъства пет месеца, след като претърпя операция на бедрен мускул. Матадорът разкри миналия месец, че няма да има възможност да защитава титлата си на Ролан Гарос, след като не успя да се възстанови от травма, която го спря в мача му с Маккензи Макдоналд на Аустрелиън Оупън през януари. 22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем сподели, че е понесъл удар заради първоначално погрешна диагноза на травмата и че не знае кога отново ще бъде на корта.

Матадорът се цели в завръщане на корта навреме за Купа Дейвис през ноември.

Вчера стана ясно, че 37-годишният испанец е легнал под ножа, като тази сутрин екипът му потвърди, че интервенцията е преминала успешно и че рехабилитацията на Рафа започва незабавно. Хирургът на Надал е изчислил, че периодът на възстановяване ще бъде пет месеца. Подобен времеви диапазон означава, че Матадорът няма никакви шансове да бъде на линия за последните два турнира от Шлема - Уимбълдън и Ю Ес Оупън.

Надал каза миналия месец, че се цели в завръщане навреме за Купа Дейвис и, ако възстановяването му върви по план, ще бъде готов за отборната надпревара в родината си Испания през ноември. Следващият сезон се очаква да бъде последен в кариерата на великия испанец в Тура.

След като участва на Откритото първенство на САЩ миналата година, Надал се завърна в края на сезона, за да се включи в Мастърса в Париж и Финалите на ATP. Той изигра и две срещи на отборния турнир Юнайтед Къп в началото на годината, преди да допусне изненадващо поражение в Мелбърн от Макдоналд. 37-годишният испанец не е играл оттогава насам. /БГНЕС