Надал с фрактура на реброто, извън игра за около месец

Световният номер 3 Рафаел Надал ще бъде извън корта за 4 до 6 седмици заради фрактура на реброто. Вчера испанецът се завърна в Барселона след загубата си от Тейлър Фриц във финала на Мастърса в Индиън Уелс в неделя, която сложи край на серията от 20 поредни победи на Рафа от началото на сезона.

На летището в каталунската столица носителят на 21 титли от Големия шлем каза на чакащите го журналисти, че "всичко е наред", но направените прегледи са показали, че той има стрес фрактура на трето ляво ребро. Контузията е получена по време на полуфиналния мач с Карлос Алкарас, като Надал ще има нужда от около месец за възстановяване, което ще наруши подготовката му за Ролан Гарос.

"Новините не са добри, не очаквах това. Изключително разочарован и тъжен съм, защото след добрия старт на сезона достигнах много важен етап от годината с добро усещане и добри резултати. Но аз винаги съм имал нагласата да се боря с трудности, така че ще бъда търпелив и ще работя здраво за възстановяването си. Благодаря на всички за подкрепата", сподели Надал пред Марка.

Контузията на Надал означава, че той със сигурност ще пропусне началото на сезона на клей, който традиционно носи най-много успехи за левичаря от Майорка. Надал няма да играе на Мастърса в Монте Карло (10-17 април) и на турнира от сериите АТП 500 в Барселона (18-24 април), като той е печелил двете надпревари общо 23 пъти в кариерата си. Испанецът може да се завърне на корта за Мастърса в Мадрид (1-8 май) или Мастърса в Рим (8-15 май).

Откритото първенство на Франция започва на 22 май и ще продължи до 5 юни. /БГНЕС