Надал с успешен старт в Акапулко

Световният номер 5 Рафаел Надал записа 11-ти пореден успех от началото на сезона, след като победи американеца Денис Кудла с 6-3, 6-2 в мач от първия кръг на турнира от сериите АТП 500 в Акапулко. За Надал това е първи турнир след триумфа в Откритото първенство на Австралия през януари, като той изравни постижението си най-добър старт на годината. През 2014 испанецът също започна с 11 победи, преди да загуби от Стан Вавринка на финала в Мелбърн.

Срещу Кудла носителят на 21 титли от Големия шлем доминираше на корта и особено на собствен сервис, като загуби едва четири точки на своето подаване, а ранни пробиви и в двата сета му помогнаха да стигне до лесен успех. "Това бе успешен мач. Започнах с добра игра и победа в два сета. Това винаги е много положително за увереността. Разбира се, има някои неща, които мога да правя по-добре, но като цяло не мога да се оплача", сподели Надал след успеха.

Във втория кръг в Акапулко Надал ще срещне друг американец - Стефан Козлов, който на старта победи Григор Димитров. За втория кръг се класира и световният номер 2 Даниил Медведев след победа над Беноа Пер с 6-3, 6-4. За руснака предстои сблъсък с Рабло Андухар от Испания. /БГНЕС