Надал се справи с Креси за титлата в Мелбърн

Световният номер 6 Рафаел Надал спечели 89-та титла в кариерата си, след като победи американския квалификант Максим Креси със 7-6(6), 6-3 във финала на турнира от сериите АТП 250 в Мелбърн, който е подгряващ за Откритото първенство на Австралия.

От 2004 насам Надал неизменно печели поне по една титла на година

На полуфиналите вчера 112-ят в световната ранглиста Креси победи Григор Димитров, а днес той отправи сериозно предизвикателство към Надал в първия сет, в който имаше точка за спечелване на сета в тайбрека, но в крайна сметка испанецът надделя с 8-6. Във втората част Креси поведе с пробив, но 35-годишният Надал постигна обрат и затвори мача след час и 47 минути игра.

"Искам да благодаря на организаторите, а мен е привилегия и голям късмет, че отново съм тук. Връщам се от тежък период по отношение на контузии, така че см много щастлив. За мен означава много да се завърна на корта и отново да държа трофей в ръцете си. Този корт винаги е бил много специален за мен", сподели Надал след двубоя на Род Лейвър Арина.

За носителя на 20 титли от Големия шлем това бе първи турнир от август месец насам, като след това той се бореше с контузия в стъпалото и прекаран коронавирус. С успеха си днес Надал записа едно изключително постижение - той има поне една титла на ниво АТП вече 19 поредни години. /БГНЕС