Надал се справи с Пея, Медведев надви Джокович в Монте Карло

Рафаел Надал записа 18-та си поредна победа на Мастърса в Монте Карло.

Световният номер 2 Рафаел Надал се класира за полуфиналите на Мастърса в Монте Карло, след като победи аржентинеца Гуидо Пея със 7-6(1), 6-3.

11-кратният шампион имаше затруднения в първия сет срещу 35-ия в света Пея, като аржентинецът дръпна с пробив, но Рафа успя да го върне и след това да се наложи категорично в тайбрека със 7-1. Надал бе по-категоричен във втората част, като даде проби три пъти подаването на съперника си и затвори мача след два часа и 20 минути игра. По този начин левичарят от Майорка записа 18-та си поредна победа в Монте Карло и общо 71-ва в Кралството, доближавайки се на две победи от рекордна 12-та титла край Лазурния бряг. За място на финала Надал ще спори с 9-ия поставен Борна Чорич или италианеца Фабио Фонини.

Новак Джокович продължи с неубедителните си изяви след спечелването на титлата от Аустрелиън Оупън.

Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович отпадна от надпреварата, след като загуби от руснака Данийл Медведев с 3-6, 6-4, 2-6 в мач от четвъртфиналите на турнира. 23-годишният Медведев нямаше победа над Джокович в досегашните им три мача, но днес руснакът бе по-добър и заслужено стигна до успех.

Медведев сервира много силно в първия сет, като загуби само седем точки при подаванията си и не даде нито една точка за пробив на съперника си, докато Джокович от своя страна загуби сервиса си два пъти. Във втората част сърбинът реализира единствения пробив и вкара мача в решаващ трети сет, в който Медведев доминираше и постигна три пробива, за да затвори мача 2 часа и 20 минути игра.

По този начин 14-ят в световната ранглиста Медведев достигна първия си полуфинал в турнира от сериите Мастърс, а там ще срещне друг сърбин - Душан Лайович, който по-рано днес победи квалификанта Лоренцо Сонего 6-4, 7-5. /БГНЕС