Надал си осигури среща с Джокович след драматичен успех срещу Оже-Алиасим

Рафаел Надал ще се изправи срещу Новак Джокович на четвъртфиналите на Ролан Гарос. Това стана факт, след като испанецът пречупи Феликс Оже-Алиасим - 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3. Срещата продължи близо 4 часа и половина!

Едва за трети път в своята кариера 13-кратният шампион беше принуден да играе в максималните пет сета на "Ролан Гарос".

Въпреки някои трудности испанецът успя да надвие 14-години по-младия си съперник.

Надал и Оже-Алиасим се срещнаха за втори път. През 2019 г. испанецът победи канадския си съперник на Мастърс турнира в Мадрид. Двубоят в Париж беше чакан с още по-голям интерес, тъй като треньор на Оже-Алиасим е чичото на Надал - Тони Надал, който му беше дългогодишен треньор.

Испанецът завърши срещата с 47 уинъра и 41 непредизвикани грешки. Той беше пробит четири пъти, а в същото време спечели шест пъти подаването на Оже-Алиасим.

По-рано през деня Джокович спечели с 6-1, 6-3, 6-3 мача си срещу Диего Шварцман. Това бе победа №85 за миналогодишния шампион в неговия №100 от турнира.

В първия сет Ноле проби за 3-1, след което затвори частта убедително. Аржентинецът върна интригата, повеждайки с 3-0 във втория сет. Отговорът на сърбина не закъсня и той изравни за 3-3, след като спаси нови три шанса за пробив. Тук някъде интригата се изпари. Джокович взе и тази част, а в третия сет пък само един брейк му беше достатъчен, за да приключи мача.

За четвъртфиналите се класира и Александър Зверев. Той победи 131-ия в света Бернабе Сапата Мирайес със 7-6 (11), 7-5, 6-3. Негов съперник в следващия кръг ще бъде победителят от срещата Карлос Алкарас - Карен Хачанов. /БГНЕС