Надежда Йорданова: Очаквам прокуратурата да разследва безобразията на АМ „Хемус”

"В рамките на дебата се надявам да постигнем конституционно мнозинство. Подобна фигура в конституцията не фигурира. Възможни са няколко варианта, кръгът от магистратите да включва прокурор, следовател, съдия, а по време на разследването този магистрат ще има функциите на прокурор", каза министър Надежда Йорданова, по повод назначаването на лице, което да разследва дейността на главния прокурор, предаде репортер на БГНЕС.

"Търси се този баланс, да не се създава усещане за извънредното и неравнопоставеност, а от друга страна да се създадат достатъчно гаранции, че този разследващ магистрат ще си свърши работата. Той ще се разбира ad hoc. Експертните разговори продължават, а до 15 януари трябва да върнем в Брюксел варианта и да изчистим този въпрос", допълни още тя.

Тя коментира обвиненията, които отправи Бойко Рашков към ГЕРБ. "Очаквам прокуратурата да разследва в дълбочина тези безобразия, които бяха извършени на АМ Хемус. България продължава да има проблем с незачитане на презумпцията за невинност, затова призовавам всички колеги да спазват тази презумпция", заяви Йорданова. /БГНЕС