Нагелсман: Де Лихт ни спаси през първото полувреме

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман заяви, че Матайс де Лихт „е спасил“ тима си, след като нидерландският защитник направи ключово изчистване на голлинията срещу Пари Сен Жермен, за да помогне на германския колос да се класира за четвъртфиналите в Шампионска лига.

Юлиан Нагелсман.

Байерн спечели с 2:0 в реванша и продължи напред с общ резултат 3:0, но през първото полувреме можеше да инкасира попадение, когато Де Лихт бе принуден да чисти на голлинията изстрел на Витиня след грешка на вратаря Ян Зомер. Голове през втората част на Ерик Максим Чупо-Мотинг и Серж Гнабри гарантираха място на баварския гранд сред последните осем.

Нагелсман не остана доволен от риска, който предприе Зомер, но избра да похвали Де Лихт за жертвоготовността си в ключов момент от сблъсъка. „Ян очевидно има добра връзка с Матайс. Девет от десет защитници в света щяха да оставят ситуацията, защото щяха да си помислят, че топката е вече във вратата. Беше невероятно отиграване. Де Лихт обича да защитава и мрази да допуска голове. Грешки се случват, но за щастие разполагаме със защитник, който ни спаси“, каза треньорът на Байерн.

Колегата му начело на ПСЖ Кристоф Галтие очаквано бе разочарован след последния съдийски сигнал. За поредна година мечтата на парижани да триумфират за първи път в най-престижния европейски клубен турнир се изпари на ранен етап. „Очевидно играчите са разочаровани. Не можем да изиграем отново мача, трябва да гледаме напред. Това е огромно разочарование, трябва да го преглътнем и приемем и да продължим в първенството“.

Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе.

Голямата звезда на френския гранд Килиан Мбапе призна след срещата, че това е бил максимумът на тима. „Както вече казах по време на първата ми пресконференция в Шампионската лига този сезон, щяхме да играем на максимума си. Истината е, че това е нашият максимум. Какво липсваше на ПСЖ? Не много, когато погледнете към двата състава. Те разполагат със страхотен такъв, който е изграден, за да спечели Шампионската лига. Ще продължим да си задаваме въпроси и след това ще се завърнем към ежедневния си живот, първенството. Трябва да продължим напред…Загубихме от страхотен тим, който се опитва да спечели турнира“, каза нападателят и добави относно бъдещето си: „Спокоен съм. Единственото, което има значение за мен, е този сезон, да спечелим първенството, след това ще видим“. /БГНЕС