Нагелсман: Дефанзивната игра на ПСЖ ни изненада

Треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман призна, че е бил изненадан от затворената и дефанзивна игра на Пари Сен Жермен по време на вчерашния мач между двата тима от осминафиналите на Шампионската лига. Баварците спечелиха на "Парк де Пренс" с 1:0 след гол на Кингсли Коман през второто полувреме, а домакините разочароваха с представянето си.

"Знаех, че те се защитават дълбоко, но бях изненадан от пасивността им, стояха в своята половина и нямаха амбицията да печелят топката. Като цяло мисля, че се справихме добре, те не са лесен съперник. Направихме първата крачка, сега трябва да направим и втората", коментира Нагелсман след двубоя.

Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе се появи в игра за заключителните 30 минути и веднага подобри представянето на своя тим. "Мбапе може да промени сам всеки един мач. ПСЖ се събуди след неговото влизане. Те са по-добри с него, отколкото без него", каза Нагелсман.

Наставникът на парижани Кристоф Галтие изрази надежда, че отборът му ще се представи по-добре в реванша в Мюнхен след три седмици. "Все още никой не е отпаднал и никой не се е класирал. Вярвам, че след три седмици ще сме по-свежи и ако можем да играем така, както го направихме днес в последните 25-30 минути, можем да победим Байерн. Надявам се дотогава някои играчи да се възстановят и да бъдат по-свежи. За съжаление, допуснахме гол точно когато Килиан влизаше. След това създадохме две или три опасности, но това не бе достатъчно. Все пак последният половин час ни дава надежда", каза Галтие.

Реваншът между Байерн Мюнхен и ПСЖ ще се играе на 8-ми март. /БГНЕС