Нагелсман остава начело на Германия до 2026 г.

Селекционерът на националния отбор на Германия Юлиан Нагелсман подписа нов договор с Бундестима, който ще го остави на поста поне до края на Световното първенство през 2026, съобщиха от местната футболна асоциация (ДФБ). „Това е решение от сърце. За мен е голяма чест да бъда треньор на националния отбор“, каза Нагелсман в изявление.


Новината идва около два месеца преди старта на Европейското първенство, което ще се проведе в Германия в периода юни-юли. Нагелсман добави, че е бил „трогнат от ентусиазма на феновете“ след победите в последните контроли с Франция и Нидерландия. „Заедно сега искаме да направим едно успешно европейско първенство“, сподели още той. Маншафтът вече е бил „абсолютно убеден“ от нуждата да задържи Нагелсман отвъд тазгодишното европейско, каза директорът на представителния тим Руди Фьолер.

С това се слага и край на спекулациите относно евентуалното завръщане на специалиста начело на Байерн Мюнхен. Баварският колос е на път да изпрати сезон без трофей, след като отпадна рано в турнира за Купата и сдаде шампионската титла в Бундеслига след доминация на Байер Леверкузен. Единственият шанс за купа пред мюнхенци остава Шампионската лига, където отборът е на полуфиналите, а там негов съперник е Реал Мадрид. Настоящият старши треньор на Байерн Томас Тухел вече обяви, че ще напусне клуба след края на кампанията, а от „Алианц Арена“ се надяваха да си върнат Нагелсман.

36-годишният наставник подобри резултатите на националния отбор напоследък и германците влизат малко по-обнадеждени за успешно представяне на домашния турнир. Бундестимът открива надпреварата с мач срещу Шотландия на „Алианц Арена“ в Мюнхен на 14 юни. /БГНЕС