Най-добрите начини за горене на калории без упражнения

Вярно е, че нищо не може да се сравни с добрата тренировка, когато се опитваме да поддържаме форма и да повишаваме нивата на ендорфин. Има обаче много неща, които можем да направим, за да изгорим калории без много усилия. Повечето от тях са доста прости и твърде достъпни.

„Poosh и Healthline“ са съставили списък с необичайни начини, по които можете да изгаряте калории, без да се потите във фитнеса.

Вземайте студен душ

Един от начините да стимулирате лимфната си система е да се изплакнете със студена вода след душ, баня или сауна. Според проучване, публикувано през 2014 г. в престижното списание PLOS One, излагането на студ може да ви помогне да намалите кафявите мазнини и да ускорите метаболизма си, освен че засилва ендорфините, намалява възпалението, дава енергия и успокоява възпалените или уморени мускули. Достатъчно е да прекарате 60 до 90 секунди под студена вода.

Дъвчете дъвка

Дъвката дава усещане за ситост. Също така може да стимулира метаболизма ви, според „Healthline“.

Разговаряйте изправени

Можете да стоите изправени, докато правите някои обикновени неща, като например да говорите по телефона. Ако искате да ускорите изгарянето на калории, опитайте се да балансирате на единия крак по време на разговора и да преминете към другия по време на следващия.

Наспивайте се

Добрият сън подобрява настроението, отпуска и помага за детоксикация и отпускане на мускулите след интензивна тренировка.

Дълбокият сън изгаря калории и поддържа метаболизма ни здрав.

Смейте се

Често се казва, че смехът е най-доброто лекарство и знаете - той също така изгаря калории! Изследване, публикувано в „International Journal of Obesity“, установява, че „истинският смях“, подобно на смеха по време на развлекателен филм, може да увеличи метаболизма с 10 до 20 процента. /БГНЕС