Най-голямото събитие за татуировки у нас събира артисти на световно ниво

Националният дворец на културата отново е домакин на най-голямото събитие за татуировки у нас – шестото издание на „Bulgaria Tattoo Expo”, предаде репортер на БГНЕС.

Посетителите могат да се запознаят отблизо с изкуството на татуирането, да почерпят ценна информация от артистите и специалистите в областта, както и да се татуират. Всичко протича при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Събитието събра татуисти от цяла България, но има и доста от чужбина, заяви пред БГНЕС Цветан Цветанов, един от организаторите. Той е категоричен – тази култура в България вече е силно развита, а артистите ни са на високо професионално ниво.

„Наложили сме се по света. Има доста български татусти, които са сериозни имена“, коментира той.

Програмата на събитието включва конкурсна част, в която специално жури ще оцени и избере най-добрите татуировки в няколко различни категории. Посетителите пък отново ще могат да се включат в надпреварата за най-щура татуировка. Колкото по-нестандартна, толкова по-добре. Целта е стереотипите да бъдат разчупени, споделят още организаторите.

Както и на други области, пандемията се е отразила негативно и на татуирането. Все още не се срещат татуировки, свързани с COVID-19, сподели още Цветан Цветанов и допълни, че най-честите сюжети са в областта на реализма, заради напредването на технологиите. Традиционните абстрактни татуировки започват вече да отстъпват място.

Събитието има и образователна част, в която специален тату семинар ще ръководят двама от най-изявените артисти в изкуството - Bullet BG и John Maxx. /БГНЕС