Най-известният YouTuber в света PewDiePie се премести в Япония

Най-голямата световна звезда на YouTube, шведският стриймър PewDiePie, се премести в Япония, след като страната облекчи Ковид-правилата за влизане в страната за някои притежатели на визи.

32-годишният мъж има 111 милиона последователи в YouTube, макар преди да беше доста противоречива личност заради обидни квалификации и шеги.

Тази седмица той публикува видео, в което се вижда той, съпругата му и кучето им в Япония - страна с най-строгите гранични контроли за вируса в света.

„Толкова дълго се съмнявахме дали изобщо можем да направим този ход, и преживяхме наистина дълго пътуване“, написа ютюбърът, чието истинско име е Феликс Келберг.

Япония разрешава облекчено влизане за чуждестранни бизнес посетители, студенти и други определени категории граждани, но остава затворена за туристи, въпреки че премиерът обеща постепенно облекчаване на правилата от следващия месец.

Все още не е ясно кога ще бъдат облекчени мерките, но правителството обсъжда възстановяване на груповите туристически посещения и премахване на Ковид-тестовете на границите.

Япония посрещна рекордните 31,9 милиона чужди туристи през 2019 г. и беше на път да постигне рекорден връх от над 40 милиона посетители преди пандемията през 2020 г.

Кьелберг, който преди това е живял във Великобритания, още през 2019 . съобщи ,че си е купил къща в Япония.

Звездата няколко пъти се забърква в скандали, включително заради видеоклипове с антисемитски забележки и расови обиди, а през 2016 г. Туитър временно блокира акаунта му, след като се пошегува, че се е присъединил към групировката "Ислямска държава"./БГНЕС

Токио / Япония