„Хамбургерът (бургер на английски), американска храна par excellence, е еволюирал от германското месо „Deutsches beefsteak“, според хранителната критичка Мими Шератон от „Ню Йорк Таймс“. Името „хамбургер“ се дължи на факта, че много германски имигранти са дошли от пристанището в Хамбург “, обяснява TasteAtlas.
Централна Америка
5. Касадос - Коста Рика
„Касадос, извесстни още като„ типична храна “, е най-популярното ястие в Коста Рика. Който и традиционен ресторант да посетите, той най-вероятно го има в менюто си. Касадо се състои от бял ориз, боб, месо като пиле, говеждо или риба и салата, предимно така наречената айсберг или зелева салата “, казва TasteAtlas.
4. Пупуса - Салвадор
„Пупуса е националното ястие на Ел Салвадор, дебела, сготвена на тиган пълнена царевична тортия, традиционно сервирана със страна от доматен сос и зелева салата. Пупусите почти винаги се правят ръчно, продават се в много краища на страната и се ядат на ръка “, описва уебсайтът. Пупус се яде и в Хондурас.
3. Торта „Три млека“ - Никарагуа
«Тортата „Три млека“ е плътен и влажен десерт, който се състои от шуплеста торта, покрита с три вида мляко: обезмаслено, кондензирано и пълномаслено. Въпреки че произходът му е доста объркващ, повечето източници твърдят, че е изобретена в Никарагуа, но тортата е популярна в Централна Америка, САЩ и Европа, където е основен елемент в много тържества и тържествени поводи“, казва TasteAtlas.
2. Куртидо - Ел Салвадор
„Куртидо е вкусно ястие от Ел Салвадор, което се състои от ферментирало зеле. Понякога се нарича салвадорско кисело зеле поради приликите между двете ястия. Куртидо често се използва като гарнитура на известните пупуси, както и като добро допълнение към палачинките и кесадиите “, обяснява TasteAtlas.
1. Балеада - Хондурас
Балеадата е едно от най-известните хондураски ястия. Това е дебела тортия от пшенично брашно, пълна с пюре от пържен боб и по желание други съставки като сирене, яйца, авокадо, лют сос и заквасена сметана в хондураски стил “, обяснява уебсайтът.
Южна Америка
5. Скара - Аржентина
Parrilla е аржентинска дума с две значения: може да се използва за описание на типичен аржентински ресторант за месо или може да означава метална скара, използвана за приготвяне на месо. Металната скара е част от традиционното печене. Предлага се в много форми и размери, но обикновено се състои от основна скара с огнище от едната страна “, казва TasteAtlas.
Аржентинската скара е номер пет по популярност в Южна Америка и известна още като барбекю, може да включва всякакви видове месо и зеленчуци.
4. Асадо - Аржентина