Най-популярните шеги за 1-ви април

Шегите със залепена на гърба бележка и спукана гума са най-популярни сред първоаприлските, показа проучване на „Head Hunter“, резултатите от което са публикувани от РИА Новости.

Анкетата показва, че най-честите шеги са тези със залепване на бележка на гърба на нищо неподозиращ, смяната на захар със сол в кафето или чая, лъжливи снимки и съобщения за спукана гума.

Служителите в офиса обикновено запечатват сензора на компютърната мишка отдолу с лента, лъжат за обаждане от шефа, за сгрешен отчет, заплата или бонус, подменят снимката на работното бюро на някого.

Най-често 1-ви април се празнува сред работниците в бизнеси в сферите на туризма, хотелиерството, ресторантьорството, безопасността, транспорта и логистиката, както и в автомобилния бизнес.

Сред една трета от анкетираните вицове от колеги все още са на мода. Сред вицаджиите има повече мъже, отколкото жени (39 на 27 процента). Като цяло лудориите са забавни, но все пак 4% от анкетираните се обиждат от опитите да ги „подхлъзнат“.

Най-често шегите изглеждат смешни за държавните служители (90%), както и за работниците в добива на суровини (83%), доставките (78%), автомобилния бизнес (78%) и банките (77%).

Една трета от участниците в изследването са разигравали трикове на своите колеги.

Изследването е проведено от 19 до 25 март 2021 г. сред 11 300 респонденти. /БГНЕС