Най-верните породи кучета

Кинологът Камал Фернандес изброи няколко породи кучета, които са най-верни и любвеобилни, пише "Дейли Мейл". На първо място лабрадорите се смятат за най-привързаните към стопаните си домашни любимци. Те могат да се превърнат в истински членове на семейството, защото са общителни, весели и търпеливи.

В списъка попадат и кокершпаньолите, които обожават своите стопани и са лесни за обучение. Класацията се допълва от голдън ретривъра, който не може да живее без човешко внимание. Спрингер шпаньолите също обичат да се привързват към хората и обожават прегръдките и общуването.

Фернандес съветва да отхвърлим предразсъдъците и да се вгледаме по-внимателно в стафордширските бултериери. Понякога те не се разбират с други кучета, но обичат стопаните си повече от всичко друго. Фернандес постави в класацията и немската овчарка, която определи като "грижовен гигант".

Много любвеобилни и верни на човешкото си семейство са австралийските овчарки. Те буквално биха скочили върху стопаните си, за да бъдат прегърнати.

Сред по-дребните кучета кинологът открои породата чихуахуа, което е особено привързано към стопаните си./БГНЕС