Най-запомнящите се ревюта на Седмицата на модата в Мадрид

От няколко дни Мадрид е в центъра на вниманието поради факта, че двете най-важни шоута в сферата съвпадат: Madrid es Moda и Mercedes-Benz Fashion Week, главното испанско модно шоу. И двете се опитват да не се конкурират помежду си, но напрежението е очевидно, съобщават испанските медии.


В това издание Acromatyx изпъкна над всички останали. Неговата колекция е антитеза на това, което се нарича комерсиално, но в нея има всичко необходимо, за да бъде мода, а не просто дрехи: креативност, дизайн, добра кройка, последователно послание.

Все още звучи ехото от ревюто на Джон Галиано за Margiela, истински пример за мода. Фирмата се движи в различен свят от своите колеги - от Elie Saab до Giambattista Valli, които са познати с това, че умеят да правят само красиви рокли.

Имаше огромно очакване да се види новото от Mans. Хайме Алварес, творческият директор на Mans, обиколи света с предишната колекция и дебютът му в дамската мода беше посрещнат с аплодисменти и страхотни отзиви. Този път колекцията му е вдъхновена от мост, който свързва родната му Севиля с английската провинция.

"Интересуват ме хората, които живеят в свой собствен балон, които през деня ловуват, а след това носят на вечеря това, което имат в гардероба си, понякога дрехи от други сезони. Харесвам и тяхната кичозна страна", казва модният дизайнер, който представи визии, които изглеждат импровизирани, и си играе с контрастите: симетрично сако и асиметрична пола, или смесва мъжки дрехи с други, много женствени.

В тази колекция имаше деликатни рокли от много леки, почти прозрачни материи, които контрастират с плътната вълна, микрокордуроара и тартана. Известна буколическа атмосфера прозира в дългите рокли, всички в стил миди, с високи яки и дълги ръкави. Цветовата палитра е забележителна, с очарователни нюанси като маково червено, мъхово зелено, ванилово жълто, меко лилаво и опалово зелено.

Саката, перфектно скроени и ушити, са с много сложни ревери, "някои са безкрайни", казва Хайме, който залага на наслагванията, създавайки свои два стила - денди и дама. И двата са съчетани в сватбената рокля, поклон пред Принцеса Даяна: корсажът е от оребрена плетка, като мъжко бельо, а полата е чиста фантазия, изработена от копринена тафта. /БГНЕС