Наказаха чилийски тенисист за осем години

Решението за наказанието на Саес е взето от проф. Ричард МакЛарън, който работи за Агенцията за тенис интегритет.

Чилийският тенисист Хуан Карлос Саес бе наказан със спиране на правата за осем години и глоба от 12 500 долара, след като бе намерен за виновен за отказ за сътрудничество на Агенцията за тенис интегритет (TIU) относно потенциални нарушения на антикорупционните правила. Саес също така е намерен за виновен за това, че не е съобщил за опити да бъде подкупен за уреждането на крайния изход от мач.

След като TIU установява необичайни залози на мачове с участието на Саес, 28-годишният чилиец на няколко пъти отказва да сътрудничи на разследващите органи и да даде мобилния си телефон за съдебна експертиза. Също така Саес е признал, че е получил предложения за подкупи по време на турнир от Фючърс сериите в Чили, което обаче не е съобщил на властите, както изискват антикорупционните права.

Случаят със Саес е разгледан от независимия проверяващ служител на TIU проф. Ричард МакЛарън, който е взел решението за наказанието и глобата. По този начин с моментален ефект на чилиеца се забранява да участва в каквито и да е турнири под егидата на управляващите тенис органи през следващите осем години.

Върховото постижение на Саес в световната ранглиста е номер 230 от септември 2015-та година, а към момента той заема 1082-ро място в класацията. /БГНЕС