Няма ремонтни дейности след падането на отломка от мост на "Цариградско шосе" върху автомобил

Не се забелязват започнали ремонтни дейности по изолацията на подмостовата конструкция на булевард „Цариградско шосе“ в столицата, където парче падна върху лек автомобил и счупи предното му стъкло. За щастие, инцидентът се размина без пострадали хора, предаде репортер на БГНЕС.

В петък сутрин екип на БГНЕС посети района на кръговото на 4-ти километър, където все още не се забелязва да се извършват ремонтни дейности, с които да се гарантира безопасността на водачите на автомобили, както и на пешеходците.

В четвъртък отломка от съоръжението падна върху автомобил, докато колата преминава под моста. Щетите са свързани само със счупено предно стъкло. За щастие водачът е сам в колата и не е пострадал от парчето, което се озовало на седалката до него.

Според директора на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към СО Красимир Димитров съоръжението е проверявано и нередности не са констатирани. Буквално преди дни мостът е обследван и от двете страни за образуване на висулки.

БГНЕС припомня, че ремонтът на моста на столичния булевард „Цариградско шосе“ се случи преди 7 години и за него бяха похарчени над 10 млн. лева. Цариградско е една от ключовите пътни артерии на София, по която ежедневно преминават хиляди автомобили. Булевардът води трафика от магистрала "Тракия" към центъра на столицата и го извежда обратно към магистралата и големите квартали "Младост" и "Дружба". /БГНЕС