„Няма връщане за Хърд в Холивуд“: Мрачно бъдеще за актрисата след победата на Деп

Амбър Хърд е изправена пред професионален и финансов крах, след като загуби делото за клевета на бившия си съпруг Джони Деп - за което трябва да плати 8,35 милиона долара.

Експертите предполагат, че "няма връщане за Хърд в Холивуд", добавяйки, че драматичната шестседмична съдебна битка оставя актрисата с "твърде голямо петно за киното", което повдига въпроси за кариерата и бъдещите й печалби.

По време на процеса актрисата каза, че кариерата й е била сериозно увредена от този случай. Експертът в развлекателната индустрия Катрин Арнолд също свидетелства, че Хърд е загубила потенциални приходи от до 50 милиона долара.

Хърд е изправена пред редица проблеми поради провала на процеса. Колкото до кариерата й, едва ли холивудските шефове ще я имат впредвид за бъдещи роли. Във финансово отношение актрисата и свидетелите намекнаха за финансови проблеми, а огромната подкрепа за Деп може да доведе до това, че марки и компании ще я избягват.

Сметката за обезщетение може също да я принуди да продаде имотите си, включително селското скривалище за 570 000 долара в долината Юка и Range Roverа, които тя запази по време на развода си с Деп.

Някои предполагат, че тя дори може да се насочи към кариера като адвокат за жертви на домашно насилие - въпреки че е трудно да се види как това би могло да помогне за разрешаване на финансовото й положение.

Хърд по-рано каза, че е трябвало да се „бори“, за да запази ролята на Мера в продължението на супергеройския филм „Аквамен“ от 2018 г. и че през последните две години е участвала само в още един филм. Ролята на Мера й донесе около 3 милиона долара.

Британският експерт по връзки с обществеността Марк Борковски заяви, че Хърд няма да се върне в Холивуд.

„Няма връщане за Хърд в Холивуд. Ако снимате филм и мислите за каста, бихте ли я наели? Вижте огромния протест около „Аквамен 2“, където петицията за нейното изключване от филма надхвърли 4 милиона подписа. Процесът наврежда на всеки маркетинг или PR за пускане на филма.“ /БГНЕС