Нанков към Свиленски: Георги бре, чети! Георги не чете

Никога АПИ не е отказвал достъп или информация по отношение на проверката, която депутати от БСП искаха да се инициира. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде репортер на БГНЕС.

Нанков обясни, че в рамките на цял месец - 30 май до 27 юни тази година – на БСП е била предоставена възможността да се запознае с „купищата, тоновете строителна и проектна документация по отношение на 46-те участъка от републикански пътища“, за които те искат да се извърши проверка.

Въпреки че срокът е изтекъл на 27 юни, ако те заявят желание отново, могат да дойдат да четат, добави той. „Да не се изразявам образно и преди сме го казвали, но аз ще го кажа сега и пред вас, ще се изразя, няма да е Пенчо – ще е Георги: Георги бре, чети! Георги не чете. Георги, работи! Георги пак не ще.“, перифразира зам.-министърът стихотворението на Петко Славейко. После уточни, че говори за Свиленски.

„АПИ е експертна структура и не е коректно да се използва името й на една добре работеща структура за правенето на недостоверни внушения“, отговори и инж. Иван Досев – член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Той посочи, че поисканите документи от депутати в законоустановения срок информацията е била предоставена. „Поради огромния й обем беше направен разчет, тя да бъде предоставена поетапно за различните обекти – всяка седмица по няколко обекта“, заяви Досев. Той посочи, че никой не е дошъл нито веднъж. /БГНЕС