Нападателите на Слави Ангелов остават в ареста

Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за тримата обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов, съобщиха от прокуратурата.

Съдът потвърди изцяло доводите на Специализираната прокуратура за това, че са събраните доказателства са достатъчни, за да се направи обосновано преположение те да са извършили престъплението, за което са обвинени.

Налице е и опастност да извършат друго престъпление, ако им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Специализирания наказателен съд може да бъде обжалвано пред горната съдебна инстанция.

Слави Ангелов

БГНЕС припомня, че Бисер Митрев и братята - боксьори Николай и Георги Асенови са обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов.

Любомир Делев и Павел Георгиев засега са разпитани само като свидетели и са освободени от ареста. В дома на един от обвиняемите е открит килим от пари.

И тримата получиха по три обвинения. Едното е за нанасяне на средна телесна повреда при побоя на Слави Ангелов. Другото е за притежание на големи количества от високорисковия наркотик - кокаин, и третото е за участие в престъпно сдружение.

В домовете и автомобилите им е открито значително количество кокаин, както и палки, боксове, белезници, чукове, бухалки и военни димки. Разследващите имат данни за посредниците и поръчителите, но все още не са събрани достатъчно доказателства, за да бъде повдигнато обвинение./БГНЕС